0
Belux
Pagina 1 van 1

Belux lampen

Het Zwitserse designlabel Belux is in 1970 opgericht door Thomas Egloff en heeft in de loop der jaren enkele succesvolle samenwerkingen opgezet met diverse topontwerpers en befaamde architecten. Dat blijkt ook wel uit de uiteenlopende collectie fabelachtige verlichtingssystemen en hoogwaardige lampen. Hoewel Belux zich vooral in de beginjaren richtte op verlichting voor werkplaatsen, zo heeft het label zich daarna op een bredere markt gestort en meerdere uitmuntende productlijnen opgezet. De drijfveer van alle ontwerpen is dan ook een goede balans te vinden tussen een dynamisch lichteffect en technische perfectie.

Hoogwaardige verlichting van Belux

De ontwerpers van Belux beschouwen licht als de kern van ieder interieur. De lampen van Belux zijn dan ook decoratief, functioneel en zeer dynamisch en voldoen daarmee aan de hoog gestelde eisen. Niet voor niets worden kwalitatieve en duurzame materialen gebruikt en wordt iedere creatie met precisie ontworpen.

Eén van de designs die de kernwaarden goed vertegenwoordigen is de Twilight vloerlamp. Dit sfeervolle design creëert een bijzonder lichteffect waarmee iedere kamer wordt omgetoverd tot waar paradijs. Dankzij de twee lichtbronnen binnenin de lamp komt het licht goed tot uitwerking en ontstaat er een warme sfeer. Bovendien wordt het licht dankzij het plafond ook nog eens verspreid waardoor de kamer helemaal veranderd in een ware oase.

Een ander paradepaardje dat Belux op de markt heeft gebracht is de One by One vloerlamp. Deze bijzondere creatie bewijst dat emotie en functionaliteit hand in hand met elkaar gaan. Dankzij de dimmer kan er zelf sturing worden gegeven aan de uitstraling en sfeer van een kamer. Krachtig in zijn uitwerking maar toch zachtaardig in karakter is waar deze lamp zijn imago mee heeft verdiend.

Belux lampen kopen bij KOOT

De designlampen van Belux zijn tijdloos en hebben een elegante uitstraling. Door de combinatie van het perfecte licht en het sfeervolle karakter komt iedere lamp goed tot uiting binnen een woon- of werkruimte  Ontwerpers van Belux zetten alles op alles om een verscheidenheid aan plafondlampen, wandlampen en andere verlichtingsproducten aan de man te brengen om zodoende iedereen in hun behoeften te voorzien. Met deze gedachte mag KOOT zich dan ook trotse partner noemen van het Zwitsere designlabel. Vraag eventueel naar de beschikbaarheid aan één van onze specialisten als u een interessante lamp van Belux heeft gezien. Zij kunnen u te allen tijde informeren en adviseren over de prachtige creaties die Belux heeft voortgebracht.

  • Luceplan

  • Artemide

  • Oluce
  • Wever & Ducré Lighting
  • Louis Poulsen
 
  • Tom Dixon
  • Modular Lighting Instruments
  • Foscarini
  • Moooi
  • Buster+Punch
  • Marset